fbpx
  • 0790392994
  • cursuri@scim-vivid.ro

Bine ați venitpe site-ul nostru!

Sună acum0746170521

Trimite e-mailcontact@scim-vivid.ro

Curs internațional ”Proiecte de educație interculturală – bune practici din Bruxelles” 24 noi.

Map Unavailable

Data si ora
Date(s) - 24/11/2021
4:00 pm - 7:00 pm

Locatia
Curs internaț. Belgia ”Proiecte de educație interculturală - bune practici din Bruxelles” - 24 nov.

Categorii


Vă invităm la cursul internațional desfășurat în format webinar ”Proiecte de educație interculturală – bune practici din Bruxelles” din data de 24 noiembrie 2021 (miercuri), interval orar 16:00 – 19:00.

✏    CE VEȚI ÎNVĂȚA LA CURS?……….

✅   Ce este educația interculturală (deschiderea către limbi și culturi străine)
✅   Intențiile pedagogice ale unui proiect de educație interculturală desfășurat în clasă.
✅   Avantajele pedagogice ale unui proiect de educație interculturală.
✅   Competențele dezvoltate prin intermediul unui proiect de educație interculturală – pe domenii de învățare
✅   Exemple de proiecte de educație interculturală – bune practici:

a) Cuvintele călătoare – descoperim cuvintele venite de departe (proiect premiat în aprilie la Bruxelles cu Labelul European al Limbilor 2021)
b) Proiectul « Europa » (proiect selecționat și subvenționat de către Federația Wallonie-Bruxelles, în cadrul apelului pentru proiecte interculturale, 2017-2018)
c) A fost odată ca niciodată… pe drumul mirodeniilor. Să descoperim istoria și cultura Europei luând drumul mirodeniilor (proiect selecționat și subvenționat de către Federația Wallonie-Bruxelles, în cadrul apelului pentru proiecte interculturale, 2013-2014)
d) Povești din lumea întreagă
e) Stereotipuri și prejudecăți
f) Banda desenată se invită la școală. Să comparăm benzile desenate (proiect selecționat și subvenționat de către Federația Wallonie-Bruxelles, în cadrul apelului pentru proiecte interculturale, 2020-2021)……….

Proiectele interculturale și de deschidere către limbi străine au un caracter interdisciplinar și se bazează pe experiențele colective ale elevilor și pe cunoștințele (lingvistice, culturale, civice etc.) pe care ei le au deja. Proiectele de educatie interculturală și de deschidere către limbi străine pot fi exploatate / completate ulterior în clasă la orele de geografie, istorie, limbi străine etc.
În timpul cursului vă vom prezenta diferite proiecte interculturale, cursul având o evidentă structură practică și aplicativă.
………..
Pe tot parcursul webinarului, vom răspunde la întrebările participanților. După curs, veți primi pe email materiale utile de la formator.

✏    CUM SE DESFĂȘOARĂ CURSUL?
……..

Webinar-ul se va desfășura live, sub formă de webinar, pe aplicația Cisco Webex (similară Zoom). Cu 2 ore înainte de curs veţi primi un email cu link-ul de acces, împreună cu indicații despre utilizarea aplicației. Nu este necesar să aveți descărcată aplicația, accesul se poate realiza direct din link-ul primit.


✏    CINE ESTE FORMATORUL?
……….
Prof. Oana TOPALĂ

Licențiată a Universității „Al. I. Cuza” din Iași – filologie modernă (română-franceză). Stabilită în Bruxelles în 2007, în prezent este profesor agreat pe lângă Ministerul Federației Wallonie-Bruxelles – Administrația Generală de Învățământ și trăducatoare și interpretă autorizată în Ministerul Justiției din Belgia.

Predă cursuri de franceză ca limbă străină, de limbă, cultură și civilizație românească și de educație interculturală în școlile din Comunitatea Francofonă din Bruxelles. Specializată în pedagogia interculturală, desfășoară numeroase proiecte multiculturale, iar din 2018 s-a implicat în cercetarea științifică și este interesată de teme precum: intercomprehensiune, plurilingvism, proximitate lingvistică și socio-lingvistică. Dintre articole și publicații: Interferențe lingvistice franco-române la copiii care urmează cursul de limbă, cultură și civilizație românească la Bruxelles, „Din clasă, acasă. Ghid de identitate culturală românească”, ed. coord. Alexandru L. Cohal, 2020, “Predarea limbii române ca limbă străină în școlile multiculturale din Bruxelles” în volumul „1918-2018: Limba şi cultura română – structuri fundamentale ale identităţii naţionale: evaluări, perspective” (2019).


✏    CERTIFICATE DE PARTICIPARE
……….
 A doua zi după curs veți primi pe email Certificate de Participare (în engleză și română), cu 8 ore (3 ore de curs + 5 ore studiu individual al materialelor de la formator), eliberate de Vivid Education & Management, furnizor autorizat de formare profesională, în colaborare cu partenerul nostru din Belgia.
Odată cu certificatele, veți primi și prezentarea de la curs și alte materiale utile de la formator.

✏    CÂT COSTĂ ȘI CUM SE POATE PLĂTI?
……….
Participarea la webinar presupune achitarea unei sume de 150 de lei, care include şi emiterea certificatelor. După înscriere, veți primi pe email factura proformă.
Plata se poate realiza apoi direct cu cardul, prin transfer bancar sau cash (la orice sucursală BRD/Poșta Română).
……….

Achiziția se poate deconta la unitate (avem cont în Trezorerie și prin SICAP).


 ✏    CUM SE FACE ÎNSCRIEREA?
……….
Prin completarea datelor dumneavoastră în formularul on-line: FORMULAR ÎNSCRIERE CURS BRUXELLES 24 NOV.
📄Ultima zi de înscriere: 24 nov.
……….
!Locuri limitate!
După ȋnscriere, veți primi pe email factura proformă și detalii despre efectuarea plății, iar link-ul de acces îl veți primi cu 2 ore înainte de curs.

 CE SPUN CURSANȚII DESPRE NOI?

……….


În cazul în care acest webinar nu este de interes pentru dumneavoastră, vă invităm să consultați întreaga noastră GRILĂ DE CURSURI ONLINE adresate învățământului preuniversitar, aici:
⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓
……….
✏✏    Cursuri asincron, de 40 de ore (finalizate cu Diplomă de Absolvire):
vivid-edu.ro/cursuri-online-2021/

✏✏ Webinarii practice, de 2 sau 3 ore (finalizate cu Certificat de Participare):
vivid-edu.ro/webinarii/
……….

Echipa Vivid Education
0746 170 521
cursuri@scim-vivid.ro

www.vivid-edu.ro

……….


error: Content is protected !!