fbpx
 • 0790392994
 • cursuri@scim-vivid.ro

Bine ați venitpe site-ul nostru!

Sună acum0746170521

Trimite e-mailcontact@scim-vivid.ro

Erori finalizare RAEI

În perioada 1 – 15 octombrie se realizează, în toate unitățile de învățământ preuniversitar, finalizarea RAEI pentru anul școlar anterior, 2018-2019.

Ca să nu aveți emoții la finalizare :-), vă prezentăm posibilele erori care pot apărea și care vă pot împiedica să finalizați la timp RAEI-ul. În primul rând, trebuie să vă asigurați că sunt evaluaţi toţi indicatorii din cadranul 2, pe cele trei domenii, pentru fiecare nivel/calificare care funcţionează în unitate. Oricare indicator rămas neevaluat va împiedica finalizarea RAEI. Acordarea calificativelor pentru fiecare indicator se face respectând metodologia de autoevaluare. De asemenea, este obligatoriu să aveți măcar o activitate de evaluare planificată.

Așadar, la finalizarea RAEI vă pot apărea 2 erori:

Eroarea 1: Nu aveti nicio activitate de evaluare internă

+ Solutie: planificarea cel puțin a unei activități de evaluare internă în cadranele 3 și 4 (exemplu: evaluarea gradului de satisfacție a personalului).

Eroarea 2: Nu ați completat nivelul de realizare pentru toți indicatorii

+ Soluție: în cadranul II, la Evaluare, verificați dacă ați dat calificative pentru fiecare indicator din cele 3 domenii (sunt 43 în total). De asemenea, verificați dacă ați făcut evaluarea pentru fiecare nivel și tip de învățământ (filieră) pe care le aveți în unitate.

RAEI generat va cuprinde cele patru secțiuni:

 1. Datele unității
 2. Activitățile de înbunătățire
 3. Nivelul de realizare a celor 43 de indicatori
 4. Activitățile de îmbunătățire propuse pentru anul școlar următor

Totuși, dacă nu reușiți să finalizați RAEI până pe 14 octombrie, orele 23:59, mai puteți finaliza apoi până pe 14 noi., cu aprobare de la ARACIP.

🚩 NU UITAȚI!! RAEI se generează și se completează pe platforma electonică http://calitate.aracip.eu, iar după finalizare se salvează, se printează, se înregistrează, se aprobă și se face public.

 

Pentru a afla informații clare, structurate și actualizate privind activitatea comisiei CEAC, vă invităm la cursurile practice de CEAC organizate de Vivid Education.

🍂🚩Toamna aceasta aduce un nou concept de cursuri ➡️ Lucrăm practic pe modele de documente pt. anul şcolar 2019-2020 ‼ ✏🗒

✅ Cursuri CEAC: http://vivid-edu.ro/index.php/2019/…/07/curs-practic-ceac-2/

✅ Cursuri PDI/ PAS/ Plan Operational/ Plan Managerial.: http://vivid-edu.ro/…/curs-practic-documente-de-management…/

✅ Cursuri SCIM: http://vivid-edu.ro/…/cursuri-practice-scim-control-intern…/

Detalii şi înscrieri:

📲 Telefon: 0746 170 521

📩 E-mail: cursuri@scim-vivid.ro 📩

 

Autor: Anamaria Ciocan

24 thoughts on “Erori finalizare RAEI

 1. Buna seara! Îmi apare Eroarea 2 la finalizarea raportului. Precizez că am doar nivel liceal și toți indicatorii au calificative. De ce nu pot finaliza RAEI?????

  1. Buna seara!
   Din cadranul 2 trebuie sa fie. Nu mai e niciun nivel disponibil daca apasati pe butonul cu linii orizontale? Poate e un nivel care apare din anii trecuti, chiar daca nu mai aveti clase pe el. Verificati, mai incercati si maine, nu va grabiti, pentru ca termenul anul acesta este 14 nov., mai e timp.

 2. Buna seara! Încerc să finalizez RAEI, dar îmi apare următorul mesaj ”nu a fost completat nivelul de realizare pentru toți indicatorii” și am tot citit soluțiile oferite de dvs. în legătură cu indicatorii de performanță de la Evaluare, dar i-am verificat de multe ori și sunt în regulă… Singurele lucruri omise sunt o dată și un număr ale unei hotărâri pe care nu le mai pot adăuga.. Vă rog să mă ajutați că nu știu cum să finalizez RAEI…..

 3. BUNA ZIUA!
  LA FINALIZAREA RAEI AM EROAREA 2
  AM VERIFICAT TOTI INDICATORII- 24 PE TOATE NIVELURILE

  1. Buna ziua!
   Au patit mai multe persoane, e o eroare a platformei. Incercati mai tarziu si o sa reusiti. Succes!

   1. Bună ziua…..și mie imi apare eroarea 2…..oare cele care ați întâmpinat aceeiasi problema ați rezolvat?

 4. Bună ziua…..și mie imi apare eroarea 2…..oare cele care ați întâmpinat aceeiasi problema ați rezolvat?

 5. Bună ziua…..și mie imi apare eroarea 2…..oare cele care ați întâmpinat aceeiasi problema ați rezolvat?

  1. Este un articol din 2019 si atunci 43 de indicatori erau. Acum sunt 24, conform noilor standarde ARACIP.

 6. Bună seara!
  Încerc să finalizez RAEI-ul, însă nu reușesc, deoarece îmi dă eroare pe motiv că nu am completat nivelul de realizare pentru toți indicatorii. Oare cum să procedez în acest caz? Încerc de ceva vreme să fac asta, totul e completat, am intrat și am reintrat pe platformă în speranța că voi putea finaliza RAEI-ul, însă nimic…

  1. Buna seara! Trebuie sa mearga, vedeti inca o data pe cadranul 2. Daca nu reusiti, trimiteti-mi datele de conectare si intru eu pe platforma, sa vad ce si cum.

 7. Buna seara!
  Am probleme de sănătate și nu pot finaliza RAEI..Cum procedez pentru finalizare cu aprobare??
  Nu știe nimeni să lucreze decât eu…
  Mulțumesc frumos !!

  1. Stati linistita, puteti finaliza pana pe 15 decembrie, orele 23:59, cu aprobarea ARACIP. Multa sanatate!

 8. bună ziua! Am dat finalizare RAEI pe ,nu mi-a apărut nici un mesaj de eroare, l-am listat. Acum văd că apare încărcat la anul 2021și apare nefinalizat. Colegul nu a încărcat RAEI din 2021.

  Cum obțin aprobarea de la ARACIP, unde trebuie să- l trimit ca să fie aprobat?
  Mulțumesc!

  1. Buna ziua!
   Daca ati dat finalizare, trebuie sa va apara ca fiind finalizat, mai verificati, poate e o eroare a platformei. Nu inteleg ce imi spuneti despre coleg, este vorba despre RAEI 2021-2022 acum, acesta trebuia finalizat.

 9. Buna seara, intampin o problema, am finalizat raei si nu pot descarca RAEI, apare cu gri, trebuie sa astept aprobarea in acest sens? Mai mult, imi scrie ca pot initializa raei pe anul curent. Ce pot face? Trebuie sa astept sa pot descarca raei sau trebuie sa initializez raei? Multumesc anticipat

  1. Buna ziua!
   Puteti initializa, caci RAEI-ul il puteti descarca apoi din arhiva rapoarte.
   Spor!

 10. Bună seara.
  Încerc din 14 noiembrie să finalizez (inclusiv cu aprobare, pentru că am depășit termenul) RAEI, dar îmi apare eroarea 2: Nu ați completat nivelul de realizare pentru toți indicatorii.
  Am verificat de nenumărate ori. Poate fi doar o eroare a platformei?
  Cum pot finaliza RAEI?

  1. Buna seara!
   Trebuie sa existe un motiv. Ati verificat si celelalte niveluri de invatamant din meniul de sus?
   Puteti sa ne trimiteti datele de conectare pe platforma la adresa cursuri@scim-vivid.ro si verificam noi, daca tot nu reusiti.
   Seara frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!