fbpx
  • 0790392994
  • cursuri@scim-vivid.ro

Bine ați venitpe site-ul nostru!

Sună acum0746170521

Trimite e-mailcontact@scim-vivid.ro

Comisia de monitorizare SCIM – ȋnceput de an şcolar

La ȋnceput de an şcolar, un prim pas pentru implementarea şi/sau dezvoltarea sistemului de control intern managerial este numirea Comisiei de monitorizare (comisia SCIM).

Preşedintele acestei comisii trebuie să aibă funcţie de conducere. Astfel, ȋn situaţia ȋn care aveţi un director adjunct ȋn unitatea dumneavoastră, atunci e recomandat ca acesta să fie preşedinte al comisiei SCIM. Ȋn caz contrar, va fi chiar directorul.

Membrii, conform OSGG 600/2018, sunt “conducătorii compartimentelor”. Ȋn cazul unităţilor de ȋnvăţământ, ȋn cele mai multe cazuri, conducătorul compartimentului coincide cu executantul, este compartimentul ȋn sine. Din acest motiv, membrii pot fi administratorul financiar, secretarul, administratorul de patrimoniu, un cadru didactic sau mai multe, bibliotecar şi ce alte funcţii mai aveţi ȋn unitatea dumneavoastră. Cât timp aveţi un număr impar de persoane, este ȋn regulă să numiţi pe cine doriţi ȋn această comisie.

Bineȋnţeles, comisia trebuie să aibă şi un Secretariat Tehnic, format dintr-o persoană sau mai multe.

Ţinând cont că OSGG 600/2018 a eliminat echipa de gestionare a riscurilor, atribuţiile acesteia au fost preluate ȋn cadrul Comisiei SCIM. Nu folosiţi regulamentul de organizare şi funcţionare din anii trecuţi, căci atribuţiile nu mai coincid cu prevederile legislative actuale.

Următorii paşi implică revizuirea procedurilor, ȋn conformitate cu noua componenţă a Comisiei şi a modificărilor legislative aduse de OSGG 600/2018 şi Instrucţiunea MEN nr. 1/2018. Puteţi vedea AICI ce noutăţi a adus noul ordin. Lista minimală a procedurilor SCIM necesare ȋntr-o unitate de ȋnvătământ am publicat-o ȋn acest articol.

Pentru a afla mai multe detalii despre activitatea Comisiei SCIM, despre proceduri, registre de riscuri etc., vă aşteptăm la cursurile noastre de formare on-line, asincron, unde puteți învăța tot ce ține de această comisie în ritm propriu, timp de 2 săptămâni.

Detalii și înscrieri, aici:

3 thoughts on “Comisia de monitorizare SCIM – ȋnceput de an şcolar

  1. Bună ziua!
    Aveți programate cursuri SCIM în Craiova sau Pitești începând cu aceasta toamna?

    1. Buna ziua,
      In prezent am stabilit curs de SCIM in Bucuresti (4 oct.) si in Slatina (25 oct.). Urmariti pagina noastra, o sa anuntam din timp si alte locatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!