fbpx
  • 0790392994
  • cursuri@scim-vivid.ro

Bine ați venitpe site-ul nostru!

Sună acum0746170521

Trimite e-mailcontact@scim-vivid.ro

Cum asiguri o educaţie de calitate pentru toţi elevii ?

Strategia naţională privind incluziunea socială include ca obiectiv în domeniul educaţiei asigurarea accesului la educație de calitate pentru toți copiii și tinerii și propune printre măsurile relevante următoarea măsură: creșterea accesului copiilor cu nevoi educaționale speciale la educaţie de calitate

Scopul unei şcoli este de a crea pentru toţi copiii un cadru prielnic învăţării, pornind de la premiza că diferenţele dintre oameni sunt normale şi ele trebuie acceptate. Un rol important în cadrul şcolii incluzive îl are pedagogia şi învăţarea centrată pe elev. Acest lucru implică automat adaptarea curriculumului şi metodelor de predare la capacitatea şi nevoia fiecărui elev în parte.

Profesorul ar trebui să accepte, în primul rând, diversitatea dintr-o clasă, faptul că fiecare elev are propriile sale capacităţi intelectuale, diferite de cele ale altor colegi, că fiecare are stilul său propriu de a învăţa şi fiecare are nevoile sale în privinţa asimilării de informaţii.

Dacă la un moment dat în calitate de cadru didactic te-ai întrebat:

  • ✏✏✏ De ce nu toţi elevii mei progresează în acelaşi fel?
  • ✏✏✏ Cum pot să-i ajut pe toţi să înţeleagă?
  • ✏✏✏ Cum pot să-i ajut pe cei care învaţă mai greu? 

Te invităm la WORKSHOP-UL „Strategii incluzive în activitățile didactice”,unde vei avea posibilitatea ca, alături de un specialist psihoterapeut, să cunoşti metodele ce pot îmbunătăţi semnificativ performanţa tuturor elevilor  şi să adopti practici moderne în cadrul orelor de curs.

Perfecţionează-te în lucrul cu copiii cu CES (cerințe educaționale speciale).

………….

Detalii și înscrieri, aici:


Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați:

📲0746 170 521

📩cursuri@scim-vivid.ro

……….


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!